خبری سیاسی انتقادی اجتماعی

خبری سیاسی انتقادی اجتماعی


برآورد استراتژیک شاهراه نفت

 امروزه با توجه به اولویت یافتن اقتصاد در صحنه جهانی و ارائه نظریه‌های ژئواکونومیکی، بر اهمیت تنگه هرمز افزوده شده‌است. تنگة‌هرمز را از این نظر "شاهرگ اقتصادی جهان" می‌نامند که به قلب اقتصاد جهانی، نفت تزریق می‌کند».

 
خبرگزاری فارس: برآورد استراتژیک شاهراه نفت

 

مقدمه

 ایران از نظر موقعیت جغرافیایی در محلی واقع است که سه قارة آسیا، اروپا و آفریقا را به هم متصل می‌کند؛  یعنی موقعیت جغرافیایی، ایران را به یک کشور بین‌المللی تبدیل کرده است. یکی از اساسی‌ترین ویژگی‌های موقعیت جغرافیایی ایران، داشتن موقعیت دسترسی به دریا در جنوب‌غربی و جنوب کشور است.      

دسترسی ایران به دریا، خود واجد این ویژگی مهم است که ایران در کنار اصلی‌ترین منبع انرژی دنیا یعنی خلیج‌فارس قرار گرفته و نسبت به دیگر کشورهای این منطقه، دارای بیشترین مرز دریایی در خلیج‌فارس است.این نوشتار، ضمن تأکید عمده بر تنگه‌هرمز به منزلة کلید ورود به خلیج‌فارس، به دنبال پاسخ به این پرسش است که این تنگه برای ایران چه فرصت‌ها و تهدیداتی را در بر دارد؟ و آیا جمهوری‌اسلامی‌ایران توان بهره‌گیری از فرصت‌ها و رفع تهدیدات را دارد؟

در پاسخ به این سؤال استدلال می‌گردد که حاکمیت قطعی ایران بر کرانة شمالی تنگه‌هرمز، به عنوان اولین و مهم‌ترین گذرگاه انتقال انرژی دنیا، فرصت کنترل «مهم‌ترین تنگه استراتژیک دنیا» را به ایران داده ‌است. از طرفی‌، نوع نگاه متفاوت دولت عُمان به امنیت تنگه‌هرمز (که حاکمیت کرانة جنوبی آن را بر عهده دارد) مبنی بر این‌که امنیت این تنگه را در سایة اتحاد با آمریکا و قدرت‌های فرامنطقه‌ای ممکن می داند و از این طریق موجب حضور نظامی آن‌ها در منطقه شده‌است، سبب ایجاد تهدیداتی علیه ایران گشته ‌است.

در این میان، جمهوری‌اسلامی‌ایران با بهره‌گیری از مرز ساحلی طولانی (1375 کیلومتر)، ایفای نقش ارتباطی میان پایگاه‌های نظامی خود در دریای عمان، خلیج‌فارس و مناطق خشکی، در اختیار داشتن هفت جزیره استراتژیک در تنگه‌هرمز- که به کمان دفاعی ایران معروف است- و تأکید بر استراتژی مواجهه نامتقارن، توان نسبی رفع تهدیدات و بهره‌گیری از فرصت‌های ناشی از تنگه هرمز را داراست.                     

بر این اساس، نوشتار حاضر در چند بخش سازمان‌دهی شده است: در ابتدا چارچوب نظری نوشتار، در قالب «نظریات ژئوپولیتیک» بررسی می‌شود تا از این رهگذر اهمیت تنگه‌هرمز و خلیج‌فارس روشن گردد؛ از آن‌جا ‌که تنگه‌هرمز و منطقه خلیج‌فارس به‌طور هم‌زمان به یکدیگر اهمیت و اعتبار می‌بخشند. در بخش دوم، اهمیت ژئواستراتژیکی، ژئوپولیتیکی و ژئواکونومیکی تنگه‌هرمز در ارتباط با خلیج‌فارس بررسی می‌گردد.

در بخش سوم، حاکمیت ایران و عُمان بر تنگه بین‌المللی هرمز، از بعد حقوق بین‌الملل تبیین و تلاش خواهد شد به این سؤال پاسخ داده‌شود که دولت ایران تا چه آستانه‌ای حق اِعمال حاکمیت خود بر تنگةهرمز را داراست. در قسمت چهارم، موضوعات مرتبط با امنیت تنگةهرمز در سه دوره زمانی بررسی می‌شود: الف) دوره پهلوی دوم تا پیروزی انقلاب‌اسلامی‌ایران در سال 1979م؛ ب) از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا پایان جنگ سرد؛ ج) بعد از پایان جنگ سرد تا‌ کنون.

در دورة اخیر، اتحادهای استراتژیک آمریکا با شیخ‌نشین‌های خلیج‌فارس و به تبع آن حضور گستردة نظامی آن‌ها در این منطقه و تنگة‌هرمز، تشریح ‌می‌شود. در این بخش، امکان‌ بستن تنگةهرمز از بعد حقوق بین‌الملل و توانمندی‌های نظامی بررسی، و در بخش نتیجه‌گیری، نتایج احتمالی آن برای امنیت بین‌الملل و اقتصاد جهانی تحلیل و واکاوی می‌گردد.

نظریات ژئوپولیتیک

ژئوپولیتیک، مطالعة تأثیر عوامل جغرافیایی بر سیاست دولت‌هاست. دولت‌ها با توجه به ملاحظات جغرافیایی خود سیاست‌گذاری می‌کنند1 . ناپلئون گفته‌ بود: «سیاست دولت‌ها در جغرافیای آنان است». به گفتة وی «اگر می‌خواهید سیاست یک کشور را درک نمایید به نقشه جغرافیایی آن نگاه کنید».2  نظریات ژئوپولیتیکی توجه خاصی به مناطق جغرافیایی دارند و خلیج‌فارس نیز از دیرباز در این نظریه‌ها جایگاه ویژه‌ای داشته است.

در نظریه‌های ژئوپولیتیکی، معمولاً از «آلفرد ماهان»3  به عنوان طراح استراتژی‌های دریایی نام برده می‌شود؛ در حالی‌که 25 قرن قبل از او، «سیلاک» دریاسالار هخامنشی، پایه‌گذار این استراتژی بوده است. سیلاک معتقد بود هر کشوری که بر سه نقطة کلیدی و استراتژیکِ «بحرین، عمان و یمن» مسلط باشد، بر جهان حکومت خواهد کرد.4  نظریة سیلاک تا امروز نه تنها معتبر و قابل تأمّل است، بلکه به ارائة نظریه‌های بعدی از جمله نظریة «آلبوکرک» نیز کمک کرده‌است. آلبوکرک، دریا سالار پرتقالیِ آغاز قرن پانزدهم میلادی بود که پس از حضور نیروهای پرتقالی در خلیج فارس اعلام کرد: «هر کشوری که بر سه تنگة باب‌المندب، هرمز و مالاکا مسلط باشد، بر جهان حکم‌فرما خواهد بود». تنگة‌هرمز در مرکز سه تنگة یاد شده قرار گرفته و تسلط بر این تنگه، به مفهوم سلطه بر دو تنگة دیگر خواهد‌‌ بود.

میدان‌های نفتی  را از نظر میزان ذخایر نفتی، به میدان‌های «غول پیکر نفتی»، حداقل با 500000000 بشکه نفت، و میدان‌های «ابرغول پیکر نفتی»، حداقل با 5 میلیارد بشکه نفت، تقسیم می‌کنند. قابل توجه است که 9 میدان از 10 میدان غول پیکر نفتی و 28 میدان از 33 میدان ابر غول پیکر نفتی، در خلیج‌فارس واقع شده‌اند.

به همین دلیل در گذشته، کشورهایی که می‌خواستند بر اقیانوس هند مسلط باشند، تسلط بر تنگةهرمز را شرط لازم برای رسیدن به این هدف می‌دانستند و سعی می‌کردند قبل از هر اقدامی، تنگة‌هرمز را در اختیار گیرند.5  در سال‌های بعد، «یوردیس فون لوهازن» در کتاب «امپراتوری‌ها و قدرت: ژئوپولیتیک امروزین» نوشت: «خاورمیانه مرکز دنیای قدیم است؛ مرکزی که در دل آن، منطقة خلیج‌فارس قرار دارد و به منزلة «مرکز مرکز» شناخته می‌شود.

هر قدرتی در خلیج‌فارس استقرار یابد، می‌تواند بر اروپا و ژاپن- عمدتاً از طریق نفت- فشار وارد آورد.6  امروزه با توجه به اولویت یافتن اقتصاد در صحنه جهانی و ارائه نظریه‌های ژئواکونومیکی، بر اهمیت تنگة‌هرمز افزوده شده‌است. تنگة‌هرمز را از این نظر "شاهرگ اقتصادی جهان" می‌نامند که به قلب اقتصاد جهانی، نفت تزریق می‌کند».

در سال 1985م، "شرایبر" در کتاب «تکاپوی جهانی» نوشت: «آمریکایی‌ها سرانجام به اهمیت عربستان سعودی    پی می‌برند و کارشناسان پنتاگون به این نتیجه می‌رسند که هر دولتی این قلعه را در اختیار داشته‌باشد، برتری بزرگی خواهد‌‌ داشت. حتی می‌گویند در مدت 10 سال، هر کشوری بر عربستان و خاورمیانه مسلط باشد، بر همة قارة اروپا سلطه خواهد یافت».7  در نظام جدید جهانی، مناطق ژئواکونومیک اهمیت بیشتری یافته‌اند.

بر این اساس، در توازن قدرت‌های آینده، برتری از آنِ قدرتی خواهد بود که بر مناطق ژئواکونومیکی تسلط داشته باشد. از این نظر، هر کشوری که بر خلیج‌فارس تسلط داشته باشد، بر جهان مسلط خواهد بود. از میان نظریه‌پردازان ژئواکونومیک، می‌توانیم به دوتن از آنان یعنی "ادوارد لاتواک" و "ژان‌ژاک شرایبر"، اشاره کنیم.8

اشاره‌شد ژئوپولیتیک تأثیر عوامل جغرافیایی بر سیاست است. یکی ازعوامل متعدد جغرافیایی موقعیت جغرافیایی است. موقعیت جغرافیایی کشورها نقش مهمی در سیاست خارجی آن‌ها دارد. به عقیده "اسپایکمن"، موقعیت جغرافیایی یک کشور با سیاست خارجی‌اش تطابق اساسی دارد.9  یکی از این موقعیت‌های جغرافیایی، قرار گرفتن در کنار تنگه‌هاست. تنگه‌ها اهمیت ارتباطی، اقتصادی، نظامی و استراتژیکی دارند.

به همین دلیل از دیرباز مورد توجه قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی بوده‌اند. "آدمیرال فیشر و فیلیپ کلمب" تنگه‌های هرمز، مالاکا، دوور، جبل‌الطّارق، سوئز، سنگاپور و امید‌‌‌‌‌‌ نیک را کلیدهای جهان نامیده‌اند.10  تنگه‌ها از نظر حمل و نقل کالا؛ به‌ویژه نفت نقش مهمی دارند و بستن آن‌ها منجر به بروز بحران در اقتصاد جهانی خواهد شد.

تنگه‌ها هم‌چنین کوتاه‌ترین راه برقراری ارتباط بین دو خشکی مجاورآن‌ها بوده و در قدرت ملی، سیاست خارجی، استراتژی‌های نظامی زمینی و دریاییِ کشورها مورد توجه هستند. در نتیجه، در آن‌ها ژئوپولیتیک و ژئواستراتژی با یکدیگر هماهنگ و منطبق می‌شود. تنگه‌ها به کشورهای مجاور امکان  می‌دهند تا رفت و آمد را در آن‌ها کنترل کنند و به همین دلیل، ارزش استراتژیک دارند.11  بر این مبنا، در ادامه اهمیت تنگةهرمز در سه بُعد سیاسی، اقتصادی و قدرت مورد بررسی قرار می گیرد.

اهمیت ژئو اکونومیکی، ژئو پولیتیکی و ژئو استراتژیکی تنگه‌هرمز و خلیج‌فارس

1). اهمیت ژئواکونومیکی: خلیج‌فارس به علت وجود ذخایر عظیم نفتی، برای اقتصاد جهانی بسیار حائز اهمیت است. بر همین اساس، خلیج‌فارس منطقه یا شریان حیاتی کشورهای صنعتی است، زیرا بخش عمده‌ای از نفت مورد مصرف آن‌ها از این منطقه تأمین می‌شود. نفت خلیج‌فارس از زمان جنگ جهانی اول، نقش مهمی در اقتصاد، صنعت و امنیت کشورهای صنعتی جهان ایفا کرده‌است. کشورهای غربی با استفاده از نفت خلیج‌فارس توانسته‌اند از لحاظ اقتصادی، به این مرحله از رشد و توسعه برسند. علاوه بر آن، کشورهای غربی، رفاه و آسایش خود را مدیون نفت ارزان خلیج‌فارس می‌دانند.

امروزه نفت و فرآورده‌های آن، بیش از 65 درصد از نیازهای انرژی جهان صنعتی را  تأمین می‌کنند.12از 9/1237 میلیارد بشکه ذخایر اثبات شده نفت جهان در سال 2007م، حدود 3/755 میلیارد بشکة آن در   خلیج‌فارس قرار دارد که 61 درصد کل ذخایر نفت جهان را شامل می‌شود.13  در جدول شماره 1، میزان ذخایر اثبات شدة نفت خلیج‌فارس و سایر مناطق جهان آورده شده‌است.

جدول شماره 1: ذخایر اثبات شدة نفت در مناطق مختلف جهان در سال 2007م (میلیارد بشکه)

عنوان خلیج‌فارس آمریکای شمالی و جنوبی  اروپا و روسیه  آفریقا  آسیا و اقیانوسیه کل جهان
ذخایر نفت  755/3 180/5 143/7 117/5 40/8 1237/5
درصد از کل جهان 61 14/6 11/6 9/5 3/3 100

 Bp statistical review of world energy 2008

نفت خلیج‌فارس از ویژگی‌هایی مانند بازدهی بالای چاه‌های نفت، پایین بودن هزینه تولید، ارزان بودن هزینه حمل و نقل، کیفیت بالای نفت خام، امکان کشف ذخایر جدید و بالا بودن میزان ذخایر چاه‌های نفت برخوردار است. در هر چاه نفت در منطقه خلیج‌فارس بین 250000 تا 1000000 تن، نفت ذخیره وجود دارد، در حالی که این رقم در ونزوئلا حدود 20000000 و در آمریکا 600 تن است.

میدان‌های نفتی خلیج‌فارس را از نظر میزان ذخایر نفتی، به میدان‌های «غول پیکر نفتی»، حداقل با 500000000 بشکه نفت، و میدان‌های «ابرغول پیکر نفتی»، حداقل با 5 میلیارد بشکه نفت، تقسیم می‌کنند. قابل توجه است که 9 میدان از 10 میدان غول پیکر نفتی و 28 میدان از 33 میدان ابر غول پیکر نفتی، در خلیج‌فارس واقع شده‌اند.14  میدان‌هایی مانند قوار، 60 میلیارد ؛ سیفانیه، 35 میلیارد و یاهوت، 12 میلیارد بشکه نفت دارند.15 

  درحالی که کلّ ذخایر نفتی ایالات متحده‌آمریکا در پایان سال 2007م، برابر با 4/29 میلیارد بشکه بوده است.16  نکته مهم‌تر این‌که هزینه استخراج از این میادین برای هر بشکه، 1 دلار است، در صورتی که این رقم در آلاسکا، 7 و در فلوریدا، 5/5 دلار برآورد می‌شود. در میان کشورهای حوزه خلیج‌فارس، بیشترین ذخایر نفتی، به ترتیب متعلق به عربستان سعودی، ایران و عراق است.

 «یوردیس فون لوهازن» در کتاب «امپراتوری‌ها و قدرت: ژئوپولیتیک امروزین» نوشت: «خاورمیانه مرکز دنیای قدیم است؛ مرکزی که در دل آن، منطقة خلیج‌فارس قرار دارد و به منزلة «مرکز مرکز» شناخته می‌شود. هر قدرتی در خلیج‌فارس استقرار یابد، می‌تواند بر اروپا و ژاپن- عمدتاً از طریق نفت- فشار وارد آورد.

آژانس بین‌المللی انرژی، در سندی به نام «چشم‌اندازهای انرژی جهانی تا سال 2020»، در مورد وابستگی فزآینده به نفت خلیج‌فارس در آینده، پیش‌بینی‌هایی به عمل آورده‌است. بر این اساس تولید نفت طی سال‌های1996 تا2020م، از 62700000 به 72200000 بشکه در روز خواهد رسید. در فاصله  بین سال‌های 1996تا 2020م، تولید جهانی نفت در خارج از حوزه خلیج‌فارس از 45500000 به 27000000 بشکه در روز کاهش خواهد یافت.

در مقابل، طی همین مدت تولید نفت خلیج‌فارس از 27200000 به 48200000 بشکه در روز خواهد رسید؛ یعنی 7/162 درصد رشد خواهد داشت.17  خلیج‌فارس همچنین از نظر ذخایر گاز طبیعی در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد. از 3/178 تریلیون متر مکعب کل ذخایر گاز طبیعی جهان، 2/73 تریلیون متر مکعب آن در خلیج‌فارس قرار دارد. به عبارت دیگر، 41 درصد از کل ذخایر گاز طبیعی جهان، متعلق به خلیج‌فارس است. میزان ذخایر گاز طبیعی کشورهای خلیج‌فارس، در جدول شماره 2 آورده شده‌است.

جدول شماره 2: ذخایر گاز طبیعی جهان در 2007م (تریلیون متر مکعب)

عنوان خلیج‌فارس اروپا و اوراسیا  آفریقا آسیا و اقیانوسیه آمریکای شمالی و جنوبی

 

ذخایر گاز 73/2 59/41 14/58 16/46 15/71
درصد از کل جهان 41/3 33/5 8/2 8/2 8/9
Bp statistical review of world energy 2008

جدول شماره 3: ذخایر گاز طبیعی کشورهای خلیج‌فارس

نام کشور  ذخایرتریلیون متر مکعب تولید میلیارد متر مکعب  سهم در ذخایر جهان (درصد)  نسبت ذخایر به تولید (سال)
ایران 27/8 111/9 15/7 202
قطر 25/6 59/8 14/4 204/2
عربستان سعودی 7/1 75/9 4 110/8
امارات متحده عربی 6 49/2 3/4 130/2
عراق 3/1 1/6 1/8 1351/7
مدتهاست که گاز طبیعی به عنوان سوخت مناسب و ماده اولیه صنایع پتروشیمی، اهمیت استراتژیک یافته است. صنایع پتروشیمی، طیف وسیع و گسترده‌ای از کالاهای مصرفی و اساسی را تولید می‌کنند. تعداد محصولات پتروشیمی از 5 نوع در زمان جنگ جهانی دوم به بیش از 000/5 نوع رسیده است. صنایع پتروشیمی در زمره صنایع مادر به شمار می روند. تقاضای جهانی برای گاز طبیعی، رو به افزایش و مصرف آن در کشورهای آسیایی بیشتر است.

بر اساس پیش‌بینی‌ها، رشد مصرف جهانی گاز طبیعی بیشتر از نفت خواه شد و میزان آن در سال‌های 2003 و2030م، از 95 به 182 تریلیون فوت مکعب در سال  خواهد رسید.18 به لحاظ ژئواکونومیکی، تنگةهرمز برای ایران و عمان اهمیت بسیار ویژه‌ای دارد. ایران بیش از 80 درصد واردات و صادرات تمام نفت خود را از طریق تنگه هرمز انجام می‌دهد. به دلیل پیوستگی اقتصاد ایران از دهه 1970م به تنگه هرمز، این تنگه به‌عنوان «گلوگاه‌اقتصادی» ایران شناخته می‌شود.

علاوه بر این، مثلث اقتصادی خرمشهر- گواتر- شیراز، منطقه‌ای اقتصادی به وسعت کل خاک کشور فرانسه است که به آب‌های جنوبی ایران متصل است. افزون بر این، ایران در مناطق آزاد تجاری و صنعتی جنوب سرمایه‌گذاری‌های فراوانی انجام داده و صاحب بزرگ‌ترین حوزه‌های گازی و نفتی در خلیج‌فارس می‌باشد که حیات آن‌ها کاملاً به تنگةهرمز وابسته است.

بنابراین، ایران در تنگه هرمز منافع حیاتی دارد. در مقابل، عمان وابستگی زیادی به تنگةهرمز ندارد. نیاز عمان به تنگه هرمز به مبادلات تجاری این کشور با سایر کشورهای خلیج‌فارس محدود می‌شود. عمان تنها کشور حوزه خلیج فارس است که فاقد بندرگاه عمده در خلیج فارس است. عمان در کنار دریای عمان2000 کیلومتر ساحل دارد. عمان در این کنارة طولانی دارای بنادر متعددی است. این امر سبب شده که عمان از دیرباز به اقیانوس هند نظر داشته‌باشد.

يکشنبه 25 تير 1391
نویسنده: حسین ׀ تاریخ: ,
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
׀ موضوع: ׀ 6 نظر

امروزه علم پزشکی ثابت کرده که ۹۰ درصد سکته های قلبی هنگام صبح به خاطر این است که ما قبل از خواب و یا عصر روز قبل آب نخورده ایم یک لیوان آب بعد از بیدار شدن از خواب کمک می کند که ارگان های بدن فعال بشوند.
 همه می دانیم که آب خوردن مهم است ولی نمی دانیم خوردن آب چه زمانی مهم است.

هزار و چهار صد سال پیش اسلام گفت که قبل از خواب و بعد از خواب آب بخورید. شب داخل ظرفی آب بریزید زیر آسمان بگذارید و صبح هنگام بیدار شدن مقداری از آن آب بخوریدو با بقیه آن وضو بگیرید و نماز بخوانید.

امروزه علم پزشکی ثابت کرده که ۹۰ درصد سکته های قلبی هنگام صبح به خاطر این است که ما قبل از خواب و یا عصر روز قبل آب نخورده ایم یک لیوان آب بعد از بیدار شدن از خواب کمک می کند که ارگان های بدن فعال بشوند.

خوردن یک لیوان آب نیم ساعت قبل از غذا به هضم آن کمک می کند.

خوردن یک لیوان آب قبل از حمام به کاهش فشار خون کمک می کند.

خوردن یک لیوان آب قبل از خواب از سکته قلبی جلوگیری می کند.

 
يکشنبه 25 تير 1391
نویسنده: حسین ׀ تاریخ: ,
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
׀ موضوع: ׀ یک نظر

 
صادق خرازی در نشست روسیه جدید، روسیه پوتین:
حضور روسیه در مذاکرات اشتباه بود
سیدصادق خرازی گفت: پایان جنگ سرد به منزله پایان رقابت‌ها، تنازع و مباحث اختلافی بین روسیه و آمریکا نیست. روسیه به آمریکا نیاز دارد و روابط دو کشور هم‌چنان در سطح گسترده‌ای ادامه دارد.
 

سیدصادق خرازی گفت: پایان جنگ سرد به منزله پایان رقابت‌ها، تنازع و مباحث اختلافی بین روسیه و آمریکا نیست. روسیه به آمریکا نیاز دارد و روابط دو کشور هم‌چنان در سطح گسترده‌ای ادامه دارد.

مشاور رییس‌جمهور پیشین کشورمان که در نشست "روسیه جدید، روسیه پوتین" در موسسه دیپلماسی ایرانی سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: با این که روسیه صاحب تکنولوژی است اما 85 درصد ناوگان هوایی روسیه را پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، هواپیماهای ایرباس و بویینگ تشکیل می‌دهند. ضمن این که تکنولوژی روز و نیاز مردم در روسیه به نوعی از طریق آمریکا تامین می‌شود.

وی توضیح داد: نوعی نیاز متقابل امروز در روسیه مشاهده می‌شود و رو‌س‌ها با دوره گذشته خود بسیار متفاوت هستند.

خرازی با بیان این که روس‌ها در زمینه سیاست خارجی دو هدف اصلی و ژئوپلتیک را دنبال می‌کنند گفت: آن‌ها به دنبال تضمین نقش عمده برای خود در نظام بین‌الملل هستند و در عین حال می‌خواهند قواعد هنجارهای بین‌المللی به منظور مهار قدرت مهارنشده آمریکا به ویژه در دوران بوش ارتقا یابد. روسیه مناسباتش را به صورت گسترده با چین و هند برای کنترل آمریکا دنبال می‌کند. اگر امروز از روس‌ها نظرسنجی شود که آیا خود را آسیایی می‌دانند یا اروپایی، 80 درصد آن‌ها می‌گویند ما اروپایی هستیم. روس‌ها اصرار دارند بگویند که ما اروپایی هستیم.

سفیر پیشین ایران در فرانسه اضافه کرد: آرزوی روسیه این است که به ناتو بپیوندد. نباید در مورد این موضوع تردید داشت اما برای خودشان به عنوان بازیگر قدرت جهانی جایگاه مهمی قائل هستند.

او با اشاره به مناسبات روسیه با ایران و دنیای عرب و نسبت این کشور با بهار عربی گفت: نوعی بی‌اعتمادی ملی در نهاد ایرانی‌ها نسبت به روسیه به دلیل گذشته و رفتار متناقض دوگانه در مسیر تاریخ وجود دارد. ضربه‌ای که در مسیر تاریخ از روس‌ها خورده‌ایم از آمریکایی‌ها نخورده‌ایم، اگرچه از آمریکایی‌ها بسیار دلخورتر هستیم. در بسیاری از مسائل وارد درگیری‌های جدی‌تری با آمریکایی‌ها شده‌‌ایم اما ذات مناسبات ایران و روسیه این گونه است که به هیچ وجه ما هیچ زمینه‌ای برای اتحاد استراتژیک بین ایران و روسیه نخواهیم داشت. روسیه نه می‌تواند چنین روابطی داشته باشد و نه می‌خواهد.

خرازی تصریح کرد: دستگاه سیاست خارجی ما باید این نکته را به خوبی درک کند اگر برخی دوستان تصور می‌کنند مناسبات ایران و روسیه می‌تواند مناسبات مبتنی بر اتحاد استراتژیک باشد اصل این تفکر سالب به انتفاع موضوع است. ما می‌توانیم با روسیه همکاری استراتژیک داشته باشیم که البته مفهوم آن با اتحاد استراتژیک متفاوت است و باید آن را درک کنیم و بر آن دقت کنیم. نقاط اختلاف و افتراق ما بسیار زیاد است.

سفیر پیشین ایران در فرانسه تاکید کرد:‌ در مورد موضوع هسته‌یی ایران، رفتار روس‌ها بسیار تلخ‌تر و حتی تندتر از رفتار آمریکایی‌هاست. حتی اگر روزی مناسبات میان ما و آمریکایی‌ها از حالت فعلی خارج شود و به عادی‌سازی برسیم و ایران اتمی را با درصدی از غنی‌سازی بپذیرند روس‌ها آن را نخواهند پذیرفت زیرا روس‌ها همسایه ایران هستند و در حریم ایران و منطقه واقع شده‌اند و این‌ها نکاتی است که روس‌ها اجازه نخواهند داد.

وی تاکید کرد: روس‌ها پیش از هر کشوری در انعقاد و عقد قرارداد تحریم‌های بین‌المللی ایران نقش داشته‌اند، همان‌طور که در بحث مربوط به تحریم موشک‌ها و مسائل مربوط به نیروگاه بوشهر و تکنولوژی‌هایی که در مقاطعی به ایرانی‌ها فروختند و بعد آن را انکار کردند. این‌ها موضوعاتی است که در حافظه تاریخی مناسبات دو کشور وجود دارد.

خرازی گفت: زمانی تعریف مناسبات میان ما و روسیه می‌تواند درست باشد که مناسبات ما با غرب و ایالات متحده آمریکا به درستی تعریف شود. همان‌طور که روس‌ها از کارت ایران در برابر غرب و آمریکا استفاده می‌کنند و با آن بازی می‌کنند ما هم به عنوان کشوری که دارای موقعیتی فراتر از مرزهای جغرافیای سیاسی هستیم و ایدئولوژی در سیاست خارجی خود داریم و موقعیت ژئوپلتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک داریم باید بدانیم که بخش عمده‌ای از بحث مناسبات ما با روسیه به مناسبات ما با غرب، دنیای اسلام و ایالات متحده آمریکا و نهضت‌های بیداری مربوط است.

سفیر پیشین ایران در فرانسه توضیح داد: اگر بخواهیم از موقعیت خود به خوبی بهره‌برداری کنیم و از این موقعیت ویژه استفاده کنیم باید برای تنظیم مناسبات‌مان با روسیه، مناسبات‌مان را در بخش‌های دیگر تنظیم کنیم.

 

يکشنبه 25 تير 1391
نویسنده: حسین ׀ تاریخ: ,
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
׀ موضوع: ׀ نظر بدهید

به گفته این منابع اطلاعاتی که در چند روز گذشته افشاگری های آنها در رسانه های عراقی انعکاس زیادی داشته، به صدام حسین در زمان سپری کردن روزهای زندان خود تا قبل از اعدام شدن در سال ۲۰۰۶ میلادی به برخی از سربازان زن آمریکایی، اظهار علاقه کرده است و در بررسی های صورت گرفته در یادداشت های روزانه خود در آن شعرهای عاشقانه و علاقه مندی به زنان دیده می شود.

این گزارشها همچنین حاکی از آن است؛ صدام در خلال انتقال به جلسات محاکمه با مرتب کردن وضع ظاهری خود، نام سربازان زن آمریکایی را از محافظانش می پرسیده است.

گفتنی است؛ در روزهای اخیر خبرهای زیادی مبنی بر رسوایی های اخلاقی صدام حسین در زمان حکومت بر عراق در رسانه ها منتشر شده که همگی از جنبه های مختلف شخصیت صدام حسین می گویند که رابطه عاشقانه با سربازان زن آمریکایی، از جمله آنهاست.

يکشنبه 25 تير 1391
نویسنده: حسین ׀ تاریخ: ,
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
׀ موضوع: ׀ یک نظر

 

اگر مضطرب هستید
* موز
زمانی که دیدید دکمه‌های لباس‌تان درست بسته نمی‌شوند، بروید سراغ موز. تحقیقات نشان داده یک موز متوسط ۱۰۵ کالری و فقط ۱۴ گرم قند دارد. همین مقدار شما را سیر کرده و قند خون را به شکل ملایمی بالا می‌برد. در ضمن همین موز ۳۰ درصد ویتامین B6 مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. این ویتامین باعث می‌شود مقدار سروتونین تولید شده مغز اندکی افزایش یافته و توان مقابله با شرایط دشوار و اضطراب‌ها را در شما افزایش می‌دهد.

اگر می‌خواهید سنگ نسازید

* زرد‌آلود
هشت عدد زرد‌آلوی خشک حاوی ۲ گرم فیبر و فقط ۳ میلی‌گرم سدیم و ۳۲۵ میلی‌گرم پتاسیم است که همه این‌ها کمک می‌کنند مواد معدنی در ادرار تجمع پیدا نکرده و از تشکیل سنگ‌های اگزالات کلسیم جلوگیری شود. این سنگ‌ها شایع‌ترین نوع سنگ‌های کلیوی هستند. برای در امان ماندن از سنگ کلیه به‌خصوص اگر سابقه‌اش را دارید بقیه میان وعده‌ها را حذف کنید و برگه زردآلو بخورید.

اگر فشار خون‌تان بالاست. . .
* کشمش
۶۰ عدد کشمش تقریبا می‌شود یک مشت پر که حاوی یک گرم فیبر و ۲۱۲ میلی‌گرم پتاسیم است که هردو برای کنترل فشار خون بالا در قالب یک رژیم غذایی توصیه می‌شوند. مطالعات متعددی نشان داده که پلی‌فنل‌های موجود در مواد‌غذایی مشتق از خانواده انگور مثل همین کشمش و آب انگور در حفظ سلامت



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نویسنده: حسین ׀ تاریخ: برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

CopyRight| 2009 , 2060.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com

مترجم سایت